headerimage

Zoek je goede Dry needling?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Nijmegen. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Dry needling.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830635 WhatsApp

Pijnlijke knopen verwijderen met dry needling

Dry needling: knopen verwijderen

Je spieren bestaan uit lange, dunne spiervezels die over elkaar heenlopen. Als je een spier spant, trekken deze vezels samen. Het kan ook gebeuren dat deze vezels gaan samenknopen. Je kent dit wel als harde, pijnlijke plekken. Deze knopen heten een ‘triggerpoint’.

Ontstaan van spierknopen

Zo’n knoop kan op allerlei manieren ontstaan. Je maakt een verkeerde beweging, verstapt je, zit te lang in een verkeerde houding, overbelasting, stress – het kan allemaal een oorzaak zijn. Knopen doen pijn en omdat er spanning ontstaat komen er rondom de knopen nog meer knopen. Dry needling kan helpen deze knopen weer uit je spieren te halen. Maak vandaag nog een afspraak voor een behandeling.

De behandeling

Bij dry needling prikken we een naald in het triggerpoint. Soms bewegen we hem een beetje en dan laten we hem even zitten. Het prikje zelf doet geen pijn, de naald is ongeveer net zo dun als een acupunctuurnaald. Als de naald het triggerpoint raakt voelt dat als een elektrisch schokje wat ongemakkelijk aanvoelt. Een enkele keer kan het als een beetje pijnlijk ervaren worden.

Dry needling helpt

Door dry needling ontspant de spier bijna direct dus je voelt meteen resultaat. De spanning is weg, de pijn is minder. Naast het ontspannen van de spier helpt dry needling ook bij de doorbloeding, wat het afbreken en afvoeren van afvalstoffen bevordert. Meestal is je klacht met twee of drie behandelingen al verholpen. Sommige patiënten voelen zich een dag na de behandeling wat moe: neem tijd om uit te rusten en laat je lichaam herstellen.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

3.544 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top